Astăzi Automatica este o societate puternică, cu capital integral privat ce oferă cea mai variată gamă de produse din domeniul echipamentelor de automatizare şi a celor electrice de joasă şi medie tensiune. Practic nu există obiectiv industrial major dezvoltat  în România care să nu fi beneficiat de produsele AUTOMATICA.

 

obiectiv industrial, echopamente automatica, echipament elctric

 

 

După 1990 AUTOMATICA şi-a menţinut poziţia de lider în domeniu, dar într-o formă organizatorică nouă, devenind în 1991 societate pe acţiuni.

Societatea şi-a menţinut prestigiul, continuându-şi activitatea prin soluţii moderne la cel mai înalt grad profesional, livrând către clienți produse cu fiabilitate sporită la preţ competitiv.

De-a lungul timpului ne-am lărgit continuu producţia, dezvoltând echipamente şi tehnologii proprii cu contribuţia originală a specialiștilor noştrii recunoscuți prin competența dovedită.

 

„O echipă de elită la dispoziţia dumnevoastră“


Experienţa acumulată, profesionalismul colectivului tehnic şi exigenţa conducerii au adus în palmaresul societăţii certificări internaţionale ale sistemului de asigurare a calităţii.

Din 1983 până în prezent societatea este autorizată CNCAN pentru proiectarea și fabricarea de echipamente electrice şi de automatizare destinate obiectivelor nucleare.


Întregul program de asigurare al calităţii este susţinut de laboratoare proprii de testare: electric, metrologic şi chimic.

 

Din dorinţa de a rămâne în topul producătorilor de echipamente electrice şi de automatizare, în anul 2002 AUTOMATICA devine partener de tehnologie SIEMENS prin preluarea licenţei de fabricaţie a tablourilor electrice multifuncţionale din seria SIVACON 8PT.

 

sivacon, automatica, sivacon8PT, tablouri electrice, joasa tensiune

 

 

În prezent, întreprinderea cuprinde trei divizii productive, diferenţiate după criterii tehnologice şi de amplasare, care colaborează în procesul de producţie:  

divizia mecanica, divizia electric, divizii productive, vopsitorie

 

Divizia Mecanică care, prin dotările sale, asigură realizarea unor produse de mare complexitate: sisteme de cântărire şi dozare industrială, aplicaţii mecanice şi electromecanice.

De asemenea, divizia cuprinde şi o linie de prelucrat tablă cu maşini-unelte specializate cu comandă numerică(Trumatic, Trubend, Fadal, Boschert, Safan).

 

Divizia Echipamente de Joasă Tensiune şi de Medie Tensiune produce echipamente electrice care includ aparate şi componente realizate de mari producători cu renume (Siemens, Eaton, Alstom, Abb, Schneider) din domeniu, din ţară şi străinătate, precum şi componente produse în cadrul firmei.

 

În cadrul acestei Divizii funcţionează o modernă instalaţie pentru vopsirea suprafeţelor prelucrate ce asigură acoperirea tablei cu vopsea pulbere în câmp electrostatic (instalaţia a fost realizată pe baza unei licenţe elveţiene).

Departamentul Echipamente Electronice de Automatizare produce sisteme de automatizare ce includ echipamente electronice (automate programabile, console de programare etc.).

 Încercăm să ne întrecem pe noi înşine, iar pentru aceasta investim în echipa de specialiști  a  societăţi noastre pentru a deveni cei mai buni pentru că este cea mai de preţ componentă a societăţii noastre.

 

echipa automatica, specialisti automatica

„Lăsaţi-ne să vă oferim soluţia ideală !“

Bazându-ne pe echipa noastră de specialiști și pe experiența noastră ne propunem să dezvoltăm colaborarea pe plan internațional și sa ne pastrăm poziția de lider pe piața din România.

 

„Cercetăm, inovăm şi dezvoltăm nu doar produse  sau servicii, ci concepte şi idei!“

 

Produse noi realizate de S.C. Automatica S.A.:

 

  1. Celule de medie tensiune de interior (6/12/24kV, 630/1250A) echipate cu carucior debroşabil si CLP, fiecare cu acţionare electrică tip CDAE800, ce permit automatizarea operaţiilor de broşare şi debroşare a întreruptorului de medie tensiune din celulă, destinata utilizării in staţii fără personal cu operare prin SCADA (Automatica SA este singurul producator roman).
  2. Instalatii de  compensare a energiei reactive pe medie tensiune (baterie 52,8 MVAr Feral Tulcea, baterie de 3 MVAr pentru Statia Blaj, etc.).
  3. Omologare AFER dulapuri de joasa tensiune de curent alternativ si curent continuu pentru comanda, alimentare si semnalizare pentru CFR.
  4. Echipamente dozare-cantarire: cantare electronice de banda multiple NCb-201M si instalatie de cantarire si dozare combustibili alternativi ICCA-200.
  5. Proiectare si executie dulapuri de protectie si conducere pentru celulele din statiile de 110 kV/ 20 kV/ 6 kV, dulapuri automatizare DAS (f+U) si dulapuri pentru semnalizare.

 

Situația actuală


Începând din februarie 2012, datorită condițiilor economice actuale, Societatea Automatica SA a intrat intr-un proces de restructurare, solutie pronuntata de Tribunalul Ilfov in dosarul nr. 87/93/2012 prin decizia din data de 21.02.2012, ea aflandu-se în prezent in reorganizare judiciară conform legii 85/2006. Odată cu schimbarea politicii firmei și cu eforturile susținute de eficientizare primele rezultate se arată incurajatoare, compania fiind pe drumul spre rentabilizare.

 

S.C. Automatica S.A. a emis raportul pe semestrul I al anului 2012 intocmit conform Regulamentului CNVM nr. 1/2006 care este disponibil pe urmatorul link.