Prezență notabilă în cadrul proiectului european „LASER” Măgurele SCADA(Supervisory Control And Data Acquisition)


obiectiv laser magurele      Societatea Automatica SA a avut o contributie importanta la realizarea si executia obiectivului Laser Magurele, un  obiectiv stiintific strategic la nivel national si european. Astfel in aceasta perioada pentru acest obiectiv strategic pentru Romania specialistii nostri au proiectat, realizat  si implementat sistemul DDC ( direct digital control system) pentru instalatia HVAC (Heating, Ventilating and Air Conditioning) atat pentru cladirile administrative cat si pentru cele tehnologice. Proiect deosebit de complex, printre cele mai mari din Europa, care include echipamente  Honeywell  a fost realizat  in colaborare  cu contractorul/antreprenorul general Strabag, si Elcomex  IEA firma responsabila pentru realizarea montajului si instalatiilor electrice.

 

      Participarea la un proiect atat de complex reitereaza inca o data capacitatea societatii Automatica de a implementa tehnologii de ultima ora  in domeniul automatizarilor pe piata romaneasca. Pe langa sloganul nostru  "traditie si calitate"  cunoscut si recunoscut de clientii nostri inclusiv de piata romanasca in domeniul automatizarilor Automatica asigura si ofera clientilor  de fiecare data cele mai noi si mai bune solutii tehnice. Aceste solutii tehnice sunt datorate nivelului ridicat de pregatire tehnica a personalului angajat astazi in Automatica si acumularii  unei bogate experienta tehnica obtinuta in cei de 55 ani de activitate.

 

Trei dintre ecranele de monitorizare DDC-HVAC din cadrul proiectului „LASER” Măgurele:

Sistemul HVAC, având sute de senzori de temperatură, senzori de umiditate, de presiune, având sute de pompe de căldură, sute de pompe de recirculare, 10 centrale de tratare a aerului, proiectul de automatizare implementat este unul de foarte mare complexitate.

 

Control de la distantă prin Internet

Ultimele modele de controlere programabile au incluse servere web, prin intermediul cărora datele, împreună cu reprezentarea grafică a instalației pe care o controlează, pot fi vizualizate pe orice dispozitiv conectat la internet de oriunde s-ar afla.